Direct een loodgieter nodig in Nijmegen?Bel 085 106 1229Of vul het formulier in

Werkzaam in Nijmegen, hoofdvestiging Groningen
Uw douchekraan ontkalken zo pakt u het aanRedactie, 5 maart 2024

Als u uw douche schoonhoudt, denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het verzorgen van de douchekraan wordt echter vaak genegeerd, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter moeilijkheden veroorzaken bij het bedienen van uw douchekraan.

Kalkaanslag maakt het bedienen van de kraan moeilijker en kan het zelfs onmogelijk maken. Kortom, geen prettige situatie. Leer hier hoe u uw douchekraan op een zeer efficiënte manier kunt ontkalken.

Effectief ontkalken van uw douchekraan in slechts 3 stappen

Maak een doek vochtig met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Breng nooit reinigingsmiddelen rechtstreeks aan op de douchekraan om reacties te vermijden die schade kunnen veroorzaken. Gun het schoonmaakmiddel wat tijd om in te werken op de douchekraan. De lengte van deze inwerktijd kan variëren afhankelijk van het product dat u gebruikt.

Het spoelen van de douchekraan met water en wat afwasmiddel is vereist na eerdere stappen. Let erop dat het schuursponsje niet te ruw is bij het schoonmaken van kalkaanslag, om beschadigingen te voorkomen. Na het voltooien van andere taken, dient u de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzende uitstraling.

Belangrijke tips voor het voorkomen van kalkaanslag in uw douchekraan

Overweeg om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche grondig af, droog het opnieuw af en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Met deze producten kunt u kalkafzetting in uw douche voorkomen. Als u na het doorvoeren van deze stappen en tips nog steeds problemen heeft, schroom dan niet om contact op te nemen met de Beste Vakman.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1229

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Waarom kiezen voor ons?

...